Ha ez csípő, itt van (Archívum): Edge Land Ház háromszög alakú intelligens medencével és élő tetővel a Bercy Chen Studio által.


a Bercy Chen Stúdió Austin, Texas rezidenciája nemcsak az építészeti tervezés és a belső stílus szempontjából lenyűgöző, hanem egy olyan projekt, amely figyelembe veszi a környezetet, a tájat és a helyi növényi életet is.








az Edge Land residence (más néven Edgeland House) egy beton, acél és üveg 1400 SF rezidencia található Austin, Texas közelében Town Lake. A projekt az építészetet mint helyspecifikus installációs művészetet és a táj kiterjesztését érinti. Mint a Bercy Chen Studio sok tervénél, a befolyást gyakran a különféle kultúrák népi precedenseiből merítik. Míg a projekt lényege egy indián Gödörházzal ismerkedett meg, a tető formáját nagymértékben befolyásolta az origami ősi művészete.





a modern otthon kialakítása magában foglalja a hidraulikus fűtést és hűtést, a geotermikus hőcserét, a fázisváltó hőtárolást, az esővízgyűjtést, az intelligens medencét, amely a geotermikus rendszerhez kapcsolódó további hőtömeget és az integrált élő zöldtetőt biztosítja.

a ház viszonya a tájhoz mind a megközelítés, mind az építési teljesítmény szempontjából Észak-Amerika legrégebbi lakhatási tipológiájára utal; a gödörház. Mint egy gödörház, a ház egy 7 méteres ásatáson megy keresztül, amely a föld tömegéből profitál, hogy egész évben fenntartsa a termikus kényelmet. Az ilyen építészeti beállítások a javasolt integrált hidraulikus HVAC rendszer segítségével lehetőséget teremtenek a maximális energiahatékonyságra.
a tetőre ültetett szezonális vadvirágokat a Texasi Egyetem Lady Bird Johnson Wildflower központjával együtt készítették.



a tető ültetése:





képek az építési és szerkezeti keretről:




a háromszög alakú intelligens medence úszáshoz használható, és további hőtömeget biztosít, amely kapcsolódik a geotermikus rendszerhez.




szöveg az építészeti cégtől:
az Edgeland Residence egy rehabilitált barnamezős területen található, és Észak‐Amerika egyik legrégebbi lakhatási tipológiájának, az őslakos amerikai Pit háznak a modern újraértelmezése. A tipikusan elsüllyedt Gödörház kihasználja a Föld tömegét, hogy egész évben fenntartsa a termikus kényelmet. Mint ez az időtlen lakás, az Edgeland Residence kapcsolata a tájhoz mind a megközelítés, mind az építési teljesítmény szempontjából magában foglalja a szigetelő zöldtetőt és egy 7 méteres ásatást‐a föld tömegéből származó előnyöket nyerve, hogy nyáron hűvösebb maradjon, télen pedig melegebb. Egy ilyen építészeti Beállítás lehetőséget nyújt a maximális energiahatékonyságra, ha nagy teljesítményű rendszerekkel, például az integrált hidraulikus HVAC rendszerrel kombinálják. A mechanikus rendszer ötvözi a hidraulikus fűtést és a zöld tetőt a maximális energiahatékonyság érdekében.
az Edgeland Residence a föld gyógyításáról és a helyszín ipari múltjának hegeinek enyhítéséről szól. A projekt felhívja a figyelmet a csökkenő természeti tájra és annak véges erőforrásaira azáltal, hogy egyensúlyt teremt a környező ipari övezet és a terület másik oldalán található természetes folyó között.
az Edgeland Residence mind vizuálisan, mind funkcionálisan érinti az építészetet, mint helyspecifikus installációs művészetet és a táj kiterjesztését. A program két különálló pavilonra oszlik, a nappali és a hálóhelyiségek számára, és közvetlen érintkezést igényel a külső elemekkel az egyikről a másikra való átjutáshoz. Ez a projekt új mércét állít fel a fenntarthatóságra, miközben kiváló esztétikai tulajdonságokat biztosít a kis helyigény és az integrált mechanikai jellemzők révén.
minden kép és információ jóvoltából Bercy Chen Studio
Bercy Chen Studio LP egy építészeti & várostervező cég tervezési / építési képességek alapján Austin, Texas 2001-ben alapított partnerek Thomas Bercy és Calvin Chen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Related Posts